Банкеръ Daily

Общество и политика

Йотова: Умъртвяването на животните ставало като наказателна акция в очите на хората

Умъртвяването на животните в Южна България стана като наказателна акция в очите на хората. Аз няма да коментирам темата сега, защото за мен най-важно е да се гарантира здравето на хората там. Ще изчакам европейската експертиза, но лошото е, че през тези дни аз имах усещането за липса на държава", каза във Велико Търново вицепрезидентът на България Илияна Йотова.

"Видях една държава, която се отнася към своите граждани като с поданици. Отиват, правят някакви много радикални мерки, не обясняват на хората нито рисковете, нито опасностите, нито им се дава някаква надежда, че когато тези действия бъдат извършени, те ще бъдат обезщетени. Всичко стана като някаква наказателна операция в очите на хората. Това не бива да се допуска", заяви Йотова, цитирана от БТА.

Вицепремиерът смята, че при такива кризи беше важно да се свика дори извънредно заседание на парламента, да се изслушат министрите, да се изслуша ръководството на Агенцията за храните или поне ресорната комисия.

"Защото, когато хората видят публичния ангажимент на държавата, когато видят, че някой мисли за решаването на техните проблеми, ще бъдат много по-спокойни и всички тези страхове, че те ще укриват животни или ще ги пренасят на други места, ще отпаднат. Държавата не беше на мястото", каза Илияна Йотова.

Facebook logo
Бъдете с нас и във