Банкеръ Daily

Общество и политика

Йотова се срещна с новия представител на ВК за бежанците на ООН у нас

Вицепрезидентът Илияна Йотова и новият представител на Върховния комисариат на ООН за бежанците у нас Нарасимха Рао Нилагири Лакшми.

Условията за бежанците в България при пандемията обсъдиха на „Дондуков“ 2 вицепрезидентът Илияна Йотова и новият представител на Върховния комисариат на ООН за бежанците у нас Нарасимха Рао Нилагири Лакшми.

Според вицепрезидента грижата за бежанците в настоящата криза е още по-необходима, за да се гарантира сигурността на българските граждани и да се предотврати насаждането на страхове и ксенофобски настроения.

На срещата е бил обсъден и въпросът с ваксинацията на бежанците, тяхната група не е изрично посочена в Националния ваксинационен план.

Представителят на Върховния комисариат на ООН е подчертал, че са необходими повече програми за интеграция на бежанците у нас.

Тема на разговора са били непридружените малолетни и непълнолетни лица, които пристигат у нас, и грижите, които се полагат за тях, както и нерешения на международно ниво проблем с каналджийството.

Facebook logo
Бъдете с нас и във