Банкеръ Daily

Общество и политика

Йотова призова депутатите да започнат истинска работа

Важно е как ще започне от утре дейността си Народното събрание, време е емоциите да отминат и да започне истинската работа. Това заяви пред репортери в Албена вицепрезидентът Илияна Йотова, преди да се включи в Пленарната сесия на Националното сдружение на общините в Република България (НСОРБ). "Важно е дали конфронтацията и невъзможността да се вземат бързи решения ще се прехвърли и върху дискусията за бюджета за 2023 година", каза Йотова. Според нея първите сигнали от новия парламент не са добри и не така трябва да тече разговорът. "Определено, както виждате, някои бивши министри на финансите започнаха вече със закани, започнаха с тежки квалификации. Не такъв трябва да бъде разговорът, защото и днес всички тези хора, които са събрани в "Албена", защото общините са гласът на България, чакат приемането на бюджета, чакат да бъдат отпушени европейските фондове, Плана за възстановяване", изтъкна тя.

Дали ще бъде избран кабинет е решение на политическите сили, ние ще изпълним своите конституционни отговорности, президентът Радев ще започне консултации в най-подходящия момент, посочи вицепрезидентът.

Тя отправи специални поздрави към НСОРБ и пожела на неговите членове кураж, търпение и воля. "Предстои им трудна година, не знам дали ще има предсрочни парламентарни, но местни избори ще има", отбеляза Йотова. Тя допълни, че пожелава на всички, които отново ще се кандидатират, успех, а на останалите изказа благодарност за работата, която са свършили. "Защото Бог високо, цар далеко, но кметовете винаги са тук", обобщи вицепрезидентът.

Facebook logo
Бъдете с нас и във