Банкеръ Daily

Общество и политика

Йотова: Новата власт трябва да следва линията на служебното правителство

Илияна Йотова

Надявам се, че в следващите дни ще надделее разумът. България в момента има нужда от много стабилно правителство. Това заяви  вицепрезидентът Илияна Йотова в отговор на въпрос дали ще бъде сформиран кабинет след предсрочните парламентарни избори.

"Страната има нужда от стабилно правителство, което трябва да продължи линията на служебния кабинет за връщане на държавността, за законност и за правила, за икономическо развитие, за това България да депозира своя план за възстановяване и да успее да го защити в ЕК - предизвикателства, които, по думите й, далеч надхвърлят партийния егоизъм. Вицепрезидентът отново изрази надежда, че в следващите дни разумът ще надделее и ще започнат преговори за тези най-важни приоритети", коментира Йотова.

Тя предупреди, че ако партиите отново се затворят в себе си и решат да отидат на още едни избори през тази година, няма да бъдат разбрани от българския народ. Вицепрезиеднтът каза още, че никой не иска да си има работа с ГЕРБ и да участва в следващо правителство с тях, а оттам - нататък какво е мнението на бившия министър-председател, това си остава преди всичко важно за неговите избиратели. Коментарът й бе по повод на коментари на Борисов,  че целта е да не се съставя правителство и да продължи да управлява служебният кабинет.

Според нея идеята служебният кабинет да стане редовен е "екзотично предложение", защото всяка политическа формация, когато е тръгнала към избори, трябва да си поеме отговорността и да бъде готова да състави кабинет със своите експерти и виждания. "Иначе, дайте да си променим конституцията- да си имаме един служебен кабинет и да приключим, коментира Илияна Йотова.
 

Facebook logo
Бъдете с нас и във