Банкеръ Daily

Общество и политика

Йордан Камджалов: България е в тежко състояние, има нужда от спешни промени

"България се нуждае от много дълбинни промени", коментира пред БНР световноизвестният ни диригент Йордан Камджалов, който от години не живее постоянно в страната, а в момента е в Германия. 

"Това крещене на оставка не ми харесва никак. Харесват ми желанията на хората да живеят по-достойно, да имат по-достойни заплати и пенсии", подчерта Камджалов.

"Аз мисля, че целият свят е болен по един особен начин, целият  свят няма морал и целият свят е фалшиво образован по някакъв начин", допълни музикантът. Според Камджалов има нужда от дълбоко преосмисляне на ценности и култура и от ремонт не само на нашето правителство. 

Чужденците виждат красотата в България, защото в страната има много таланти, много история, има много култура, много дух, но паралелно виждаме една покъртителна мизерия, отбеляза той.  

"Аз много добре разбирам хората, които протестират. България е в много тежко състояние, няма нужда една мухлясала, изгнила ябълка да бъде гримирана и на фотошоп да бъде дооправяна. Тя е изгнила и тя не може да бъде спасена, този процес не може да бъде върнат. Така че нещата са много сериозни", подчерта диригентът.

България има нужда от спешни промени, подчерта Камджалов. "България бедства от много време, България е много бедна и много мръсна - трябва да сме абсолютни реалисти", категоричен е той. Същинската дълбинна, а не козметична промяна, може да стане чрез наука, възпитание, чрез култура, чрез морал.

"Има неща, които могат ударно да бъдат променени още днес, още утре, но мечтите на хората не могат да бъдат постигнати днес и утре", изтъкна Йордан Камджалов.

Facebook logo
Бъдете с нас и във