Банкеръ Daily

Общество и политика

Йоло Денев и Боян Расате - в битката за президент

Йоло Денев

Вечният протестиращ Йоло Денев в последния момент се включи в битката за президентския пост. В надпреварата ще участва и ултранационалистът Боян Расате. Небезизвестният Венцислав Ангелов с прякор Чикагото, съден за наркотници, също ще участва в състезанието, както и бившият служител на ДАНС Росен Миленов.

Общо 12 инициативни комитета, които издигат 12 двойки независими кандидати за президент и вицепрезидент, са подали заявления за регистрация в ЦИК за изборите за президент и вицепрезидент на 14 ноември.

Вчера в 17 часа изтече срокът, в който инициативните комитети можеха да подадат заявление за регистрация в ЦИК за президентските избори. Буквално минути преди вратите на комисият да бъдат затворени, бяха внесени и документите на шефа на ВКС Лозан Панов.

От ЦИК уточниха, че до 12 октомври е крайният срок, в който тези инициативни комитети трябва да представят подписка с 2 500 валидни подписа в подкрепа на съответните кандидати. Тогава ще стане ясно кои от тези независими двойки ще участват в изборите. До 12 октомври е и срокът, в който партиите и коалициите, които са заявили участие в президентските избори, имат право да издигнат свои кандидатури.

12-те двойки за независими кандидати за президент и вицепрезидент, издигнати от подалите заявления инициативни комитети, са:

Луна Йорданова - Иглена Илиева,

Румен Радев - Илияна Йотова,

Венцислав Ангелов и Дарина Тодорова,

Росен Миленов и Иван Иванов,

Боян Расате - Елена Ваташка,

Цвета Кирилова - Георги Татунов,

Анастас Герджиков - Невяна Митева,

Йордан Малджански - Илия Григоров,

Марина Малчева - Савина Луканова,

Йоло Денев - Марио Филев,

Юрий Елисаветов - Иван Йорданов,

Лозан Панов - Мария Касимова-Моасе.

Facebook logo
Бъдете с нас и във