Банкеръ Daily

Общество и политика

Инвестират над 41 млн. лв. в центрове за възрастни хора

Министерството на регионалното развитие и благоустройството ще инвестира над  41 млн. лв. в изграждането на  6 дневни центъра за подкрепа на лица с форма на деменция и 68 центъра за грижа на възрастни хора с умствена изостаналост и психични разстройства в 29 общини на страната. Това обяви зам.-министърът на регионалното развитие Деница Николова, която откри информационен ден за представяне на социалната програма с участието на експерти от общините бенефициенти.

Финансирането се осигурява от Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014-2020 г.  Програмата обхваща децата в риск и възрастните хора с увреждания, а  целта е да се интегрират по подходящ начин. 

 Ресурсът от 41 млн. лв насочен към възрастните хора е насочен към реализация на строително –ремонтните дейности и оборудване, а допълващо финансиране от оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“ ще финансира предоставянето на самите грижи и социално-здравни услуги. 

29-те общини бенефиценти са: Варна, Велики Преслав, Велико Търново, Враца, Габрово, Горна Оряховица, Димитровград, Дряново, Казанлък, Кърджали, Кюстендил, Ловеч, Малко Търново, Нови пазар, Перник, Пловдив, Русе, Свищов, Своге, Силистра, Сливен, Смолян, София, Струмяни, Тополовград, Търговище, Хасково, Шумен и Ямбол. 

Facebook logo
Бъдете с нас и във