Банкеръ Daily

Общество и политика

Инвестиционното намерение за Копривщица отива във фризера, заяви бизнесменът Радослав Йовков

Бизнесменът Радослав Йовков, заподозрян като основен подстрекател на вече отмененото решение на Общинския съвет в Копривщица да премахне специалния статут на града на архитектурен и исторически резерват, заяви, че слага „във фризера” инвестиционното си намерение.

"То ще „отлежава”, докогато обществото и управлението узрее и усети, че има нужда от него. Още когато го предоставих, заявих, че ако това инвестиционно намерение не получи широка подкрепа в Общинския съвет и сред населението, няма да го правя. В решението на Общинския съвет никъде не пише смяна на статут", обясни Йовков пред Би Ти Ви.

Той подчерта, че никъде и под никаква форма не е споменавал град Копривщица да бъде нещо друго освен защитен град, и то с най-висока степен. По думите му никой не е искал да строи в централната градска част. Според  него е била скъсана комуникацията между кмета и общинските съветници.

“Няма човек, който работи в малък град, който да не е феодал. Както искат да ме наричат. Имам къщи, хотел, козеферма, фабрика за пелети, построил съм доста неща, от които се гордея. Аз строя в София, да не си мислите, че паса козите в Копривщица”, заяви още бизнесменът.

През седмицата заради решението на общинарите в Копривщица да бъде променен статутът на града, с позиция излязоха Министерство на културата и Министерство на туризма. Те бяха категорични, че градът трябва да остане архитектурен резерват.

ГЕРБ се разграничи от общинските си съветници по казуса в Копривщица.

"ГЕРБ се разграничава от общинските си съветници по казуса. Възлагаме им - 4 на брой са, да прегласуват решението на Общинския съвет. При неспазване на заседание на Изпълнителната ни комисия, сме в правото си да прекратим членството им, на двама от тях, които са в ИК, а на другите двама - да се разграничим от действията им до края на мандата", каза  Томислав Дончев в четвъртък.

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във