Банкеръ Daily

Общество и политика

Интерактивна карта показва местоположението на заразените с Covid-19 в страната

Интерактивна карта показва местоположението на заразените с коронавирус в страната. Специализираното уеб ГИС приложение с актуална информация за разпространението на вируса е изработено от българска компания.

Приложението представлява дашборд, който дава ясна визуална картина на обстановката в страната, като отразява информацията, оповестявана от Националния оперативен щаб за борба с коронавируса, заедно с графики и анализи. 

Данните са представени обобщено в няколко информационни табла, като същевременно могат да бъдат лесно преглеждани и директно от картата. В комбинация с тази информация е интегрирана и демографска статистика за дела на възрастното население над 65 години, представена визуално по области и общини.

От сайта всеки може да се информира за броя потвърдени случаи по населени места и области в България и за техния статус. 

"В повечето страни ГИС е основна технология за нуждите на здравеопазването, в оперативни, тактически и стратегически аспект. Това е ключова технология", каза пред БНР Евгения Караджова, управител на компанията, съставила картата. 

Facebook logo
Бъдете с нас и във