Банкеръ Daily

Общество и политика

Институциите ще продължат да подкрепят “Спешъл Олимпикс"

Вицепремиерът по икономическата и демографската политика Марияна Николова участва в международната конференция „Революцията е приобщаването: 25 години „Спешъл Олимпикс България". Целта на форума е да инициира дискусия за ролята на спорта като инструмент на социалната интеграция и да бъдат представени добрите практики. Със събитието бяха отбелязани 25 години от създаването на българското представителство на световното спортно движение за хора с интелектуални затруднения - “Спешъл Олимпикс".

„Чрез спорта вие полагате усилия да създадете едно по-добро, по-толерантно, по-справедливо общество“, отбеляза вицепремиерът Николова при откриването на конференцията. Тя изтъкна ролята на неправителствените организации за изграждането на необходимите условия за хората с интелектуални затруднения в спорта и в работната среда.

Николова беше наградена за подкрепата й към развитието на футбола за момичета в рамките на Европейската кампания за футбол 2019. Инициативата на „Спешъл Олимпикс България“ е един от двата проекта за футбол за момичета на ФИФА в глобален план.

Вицепремиерът потвърди ангажираността на институциите и призова обществото да продължат да работят за създаването на условия, при които хората с определени затруднения се чувстват уважавани и с гарантирано достойнство.

Изпълнителният директор на Фондация „Български спорт“ и председател на Контролния съвет на Българския олимпийски комитет Цено Ценов получи специалния приз за цялостен принос на „Спешъл Олимпикс България“, който му бе връчен от заместник министър-председателя Марияна Николова.

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във