Банкеръ Daily

Прокуратурата се оплака:

Институции не съдействат по проверките за заплахи към публични личности

От Софийската районна прокуратура се оплакаха от липса на съдействие от страна на компетентните институции във връзка с образуваните проверки след твърдения за заплахи за живота на депутата Христо Петров, вътрешния министър Бойко Рашков, общинския съветник Борис Бонев и журналиста Атанас Чобанов.

Районният прокурор на София Невена Зартова нарече "недопустима" липсата на отговор на исканията на държавното обвинение към МВР, Държавната агенция и Служба "Военна информация" да научи - разполагат ли тези служби с данни за заплахи срещу Петров, Рашков,  Бонев и Чобанов.

„А от този отговор зависи преценката на наблюдаващия прокурор има ли, няма ли достатъчно данни за извършено престъпление от общ характер и евентуално кой е неговият извършител. От тази информация зависи и преценката за необходимост от осигуряване на охрана на застрашените лица", изтъкна Зартова.

"Основният въпрос, който следва в случая, е трябва ли нещо да се случи, за да изпълнят институциите законовите си задължения, свързани с охрана на живота и здравето на българските граждани", каза още районният прокурор на София Невена Зартова.

Facebook logo
Бъдете с нас и във