Банкеръ Daily

Общество и политика

Инициативният комитет регистрира в ЦИК двойката Радев - Йотова

Сн. БНТ

Членове на Инициативния комитет, който издигна кандидатурата на Румен Радев и Илияна Йотова за втори президентски мандат, внесоха в Централната избирателна комисия подписка за регистрацията им в предстоящия вот. Подписката е подкрепена от 4275 души.

Целта на Инициативния комитет е победа още на първия тур, обявиха неговите представители, които увериха, че ще водят положителна кампания, без компромати. Анна Заркова смята, че залогът на този вот е голям.

Според нея разделителната линия не е между партиите, а между клиентелата на корупцията и нейните противници. Съпредседателите на Инициативния комитет отново подчертаха защо застават зад Румен Радев и Илияна Йотова.

"Те ни обединиха, обединиха нас българите в борбата ни за справедливост, за отстояване на демократични ценности и за държавност", заяви Цветеслава Гълъбова, съпредседател на Инициативния комитет.

"Радев застана до своя народ, когато народът излезе на площадите и поиска една по-справедлива България", допълни Анна Заркова, съпредседател на Инициативния комитет.

"Мисля, че имаме нужда от хуманен президент и от хуманност изобщо в българското пространство, за мен лично това е приоритет", каза още Йордан Камджалов, съпредседател на Инициативния комитет.

Facebook logo
Бъдете с нас и във