Банкеръ Daily

Общество и политика

Инициативен комитет издигна Радев и Йотова за втори мандат

Инициативен комитет издига президента Румен Радев и вицепрезидента Илияна Йотова за втори мандат като независими кандидати на изборите на 14 ноември.

Учредителното събрание на комитета се провежда тази вечер в НДК. За съпредседатели на Инициативния комитет бяха избрани журналистката Анна Заркова, психиатърът д-р Цветеслава Гълъбова и диригентът Йордан Камджалов. Комитетът от близо 200 души обединява интелектуалци, спортисти, дейци на науката, културата и изкуството, журналисти.

От БСП в комитета участват Кристиан Вигенин, Ирена Анастасова и проф. Радослав Гайдарски. От "Изправи се.БГ" представители в комитета са Галина Таваличка, Мими Караколева и Никола Вапцаров.

Сред присъстващите в зала 6 на НДК са евродепутатът и бивш началник на кабинета на президента Иво Христов, ген. Михо Михов, проф. Иво Христов, евродепутатът Елена Йончева, Весела Лечева, актьорите Павел Поппандов и Веселин Плачков, певицата Росица Кирилова, художникът Греди Асса, Филип Станев и Станислав Балабанов от ИТН, председателят на СБЖ Снежана Тодорова, журналистите Тома Томов и Даниела Кънева, първият български космонавт Георги Иванов, историкът Искра Баева, борецът Александър Томов, волейболистът Владимир Николов.

Искам да благодаря на всички вас - общественици, творци, хора от институтите, академиите, училищата, лекари, шампиони, бивши колеги, българи с достойни биографии, заяви президентът Румен Радев пред присъстващите. Изключително се радвам, че сме заедно тази вечер и ви благодаря за подкрепата! Признавам си, енергията и зарядът при сформирането на този инициативен комитет надхвърли далеч очакванията! Приемам вашата подкрепа като оценката за свършеното до момента в първия мандат. Президентството се утвърди като стълб на стабилност, защото и в най-тежките времена ние с г-жа Йотова не се отклонихме от мисията си да отстояваме държавността, да бъдем коректив, да фокусираме общественото внимание към недъзите на политическата система, да отстояваме българския национален интерес навън... Защото вярваме, че президентската институция символизира единството на нацията. Но единството не е механичен сбор на грабители с ограбени, на лъжци с излъгани, заяви президентът Румен Радев.

Считам, че последните пет години промениха обществената атмосфера. Защото няма нормален човек, който да приеме корупцията и произволът, каза още Радев. Той заяви, че счита като етапен провал неуспехът за съставяне на правителство от партиите на промяната.

"Ние знаем, че с обща воля ще постигнем решение. Волята на хората е гарантът, че тези промени ще се случат, категоричен е Радев. Ние разбира се, ще продължаваме да носим своята отговорност, защото в този път ние ще разчитаме на вас, допълни президентът. Ние няма да оставим българите да се свиват от страх в нишите на оцеляването. Затова и подкрепихме площадите на недоволството", заяви Радев.

"Изборите на 14 ноември ще бъдат истинско изпитание - не само като организация, но и заради сливането на двете кампании и изкривяването на мажоритарния характер на президентския вот. Затова искам да благодаря на всички партии и коалиции, които заявиха подкрепата си за нас и съм готов да работим заедно в името на общи цели за България", каза още президентът Румен Радев.

За пет години, мога да твърдя, че нашият екип е още по-сплотен и непоколебим, подчерта Радев относно работата си с вицепрезидента Илияна Йотова. Предстои ни избор ценностен, избор на бъдещето, избор, в който ние ще разчитаме на вашите вяра и енергия, допълни Радев. Казвам го и днес - с вас съм, заяви на финала на обръщението си президентът Румен Радев.

Facebook logo
Бъдете с нас и във