Банкеръ Daily

Общество и политика

Информираме министри от ЕС как ще привличаме инфлуенсъри за каузи

Министерският съвет е одобрил позицията на Република България за участие в Неформалната среща на министрите на образованието и младежта на 27 януари 2022 г. във френския град Страсбург.

Срещата е организирана от Френското председателство на Съвета на ЕС, което е избрало като тема за обсъждане: „Младите европейци като пълноправни актьори в Европа: за по-зелена и по-устойчива Европа“.

Конкретни въпроси, които ще бъдат обсъдени на срещата, засягат определянето на основните предизвикателства, с които отделните страни членки трябва да се справят, за да подкрепят и обучат младите хора, за да са способни да бъдат активни граждани за една по-устойчива Европа.

Друг важен въпрос, който ще бъде дискутиран, е как при разработването на публични политики гласът на младите хора да бъде още по-добре чут.

България ще участва с теми като:

- ролята и значението на неформалното обучение и доброволчеството в подкрепа на формалното образование и при създаването на общност от отговорни млади граждани;

- необходимостта младите хора да получат възможност за участие в качествено гражданско образование, насърчаващо демократичните ценности, осигуряващо информираност, умения за медийна грамотност, отсяване на фалшивите новини и познаване на политическия и обществения контекст, за да могат да правят избори и да взимат информирани решения за по-добро бъдеще на местната общност, страната и Европа;

- използването на достъпни и разпознаваеми канали за информация - социални мрежи, онлайн платформи, чрез привличане на водещи фигури (инфлуенсъри) за популяризиране на важни теми, от значение, както за младите, така и за цялото ни общество.

Facebook logo
Бъдете с нас и във