Банкеръ Daily

Общество и политика

"Информационно обслужване“ подписа договор с ЦИК

"Информационно обслужване“ АД подписа договор с Централната избирателна комисия за компютърната обработка на резултатите от изборите за президент и вицепрезидент и за националния референдум, съобщиха от пресцентъра на Министерството на транспорта информационните технологии и съобщенията. 

За изборите на 6 ноември 2016 г. дружеството ще изгради 31 изчислителни пункта в цялата страна и един централен в ЦИК, който ще обобщи и верифицира обработваната информация. В процеса на работа ще бъдат включени над 900 експерта, които ще работят по въвеждането на данните, сканирането на секционните протоколи, обобщаването на резултатите и публикуване на цялата информация на интернет страницата на ЦИК. 

Вече е осигурено онлайн видеоизлъчване и видеоархив на заседанията на Районните избирателни комисии, гарантиращо прозрачност и публичност на работата на изборната администрация по места. 

„Информационно обслужване“ АД осигурява компютърната обработка на изборите от 2003 г., като този път компанията ще се изправи пред предизвикателството – избори и референдум заедно. 

Facebook logo
Бъдете с нас и във