Банкеръ Daily

Осман Октай:

Има вероятност да се организира референдум за смяна на управлението

Има определени кръгове в страната, които целенасочено и умишлено работят за дискредитиране на парламентаризма. Това коментира пред БНР политическият анализатор Осман Октай.

Голяма е вероятността да бъде организиран референдум за смяна на държавното управление и въвеждането на президентска република, предупреди той.

"Правят така, че да плашат хората, да ги безпокоят... И след време, ако има организирани и предизвикани бунтове, може да се опитат отново да омърсят партиите и да предизвикат референдум за президентска република. Трябва да се подчертае, че и поведението на партиите дава основание да се говори за това", коментира Октай по повод парламентарната криза, породена от невъзможността да се избере председател на Народното събрание. 

Бившият зам.-председател на ДПС прогнозира, че няма да се стигне до съставяне на стабилно правителство.   "Ще видите как партиите в новия парламент дори няма да седнат да говорят една с друга. Това означава, че в средата на месец март догодина отново ще има избори", каза той.

Facebook logo
Бъдете с нас и във