Банкеръ Daily

Общество и политика

"Има такъв народ" ще се срещне за консултации с ДПС

Председателят на парламентарната група на "Има такъв народ" Тошко Йорданов отбелязва, че тези консултации се правят, за да се очертаят приоритети и политики.

Днес "Има такъв народ", партията която спечели парламентарните избори, ще проведе консултации с ДПС. Тази среща е последната от поредицата разговори с другите парламентарно представени партии за търсене на подкрепа за бъдещо правителство с мандат на ИТН, както обсъждане на водещи приоритети в управленската програма. От партията на Слави Трифонов обявиха, че няма да се срещат с ГЕРБ-СДС. 

Срещите на "Има такъв народ" се провеждат, за да може да се осигурят възможно най-широко парламентарно мнозинство за едно бъдещо управление с общи изведени политики.  

"Има такъв народ" вече проведе срещи с ръководствата на "Демократична България" и "Изправи се БГ! Ние идваме!", както и с БСП.

БСП и ИТН са намерили общи приоритети, но има и разминавания. Лидерът на БСП Корнелия Нинова отлелязва, че след Националния съвет на БСП днес и след неговите решения ще се преценява участието на партията в консултациите.

Председателят на парламентарната група на "Има такъв народ" Тошко Йорданов е категоричен: "Никой от нас не желае нито ГЕРБ, нито ДПС да участват  по някакъв начин в кабинета".

Според лидера на ДПС Мустафа Карадайъ има основа за диалог, но няма безусловна подкрепа.

Срещата между ИТН ДПС е насрочена за 11 часа в зала "Запад" на Народното събрание.

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във