Банкеръ Daily

Общество и политика

"Има такъв народ" плашат със съд заради Петър Илиев

Искам някой да застане с лицето си и да каже, че г-н Петър Илиев е плагиатствал части от книгата си. Това каза пред журналисти в парламента председателят на ПГ на "Има такъв народ" Тошко Йорданов. 

"Спряга се името на г-жа Киселова, която пряко не отговаря. Искам някой да застане и да каже, че е изплагиатствана от него, за да може да бъде осъден от г-н Петър Илиев. Моля този, който твърди, че е изплагиатствана от него, да излезе и да каже, за да отиде г-н Илиев със съответния човек в съдебна зала. Г-н Илиев е готов да осъди всеки, който заяви това нещо", заяви Йорданов.

"Когато се издаде книга, за която има съмнения, че в нея има изплагиатствани пасажи, човекът, който се чувства ощетен, може да заведе иск в рамките на шест месеца, защото това е престъпление. Да не говорим, че в случая става дума за колеги, които са в един и същ Юридически факултет. Книгата, за която намекват някои хора, е излязла преди повече от 5 г., така че този, който се е чувствал засегнат, е можел да го направи", посочи Йорданов.

Facebook logo
Бъдете с нас и във