Банкеръ Daily

Общество и политика

"Има такъв народ" няма да издига свой кандидат за президент

От "Има такъв народ“ се регистрираха в Централната избирателна комисия за участие само в парламентарните избори. От партията са събрали 3700 подписа. "Резултатът ще е такъв, какъвто решат българските избиратели", каза зам.-председателят на ИТН Тошко Йорданов. По повод резултатите от социологическите проучвания, които показват спад в подкрепата за ИТН, Йорданов посочи, че човек не може да се ядосва на онзи, който греши. "Може само да се забавлява с резултатите."

На въпрос боят ли се от "Има такъв народ" от новата формация на двамата бивши служебни министри Асен Василев и Кирил Петков, зам.-председателят на партията отговори, че появата на нови формации е нещо прекрасно за българския политически живот. "Това е демокрацията. Как може някой да се страхува от това", добави той.

"В следващия парламент с ДПС и ГЕРБ е абсурдно да имаме каквито и да е взаимоотношения, контакти, подкрепа. С всички останали, които влязат, особено що се отнася до „Демократична България“ и предполагам новата формация, е логично да бъдем партньори, защото целите ни са едни и същи. Дали ще има разум, защото в миналия парламент нямаше, предстои да видим", отбеляза Тошко Йорданов. "Всички партии, без нас, говорят едни неща преди избори, а след това правят други. Когато дойде реалността след изборите, тогава всички ще трябва да се съобразим с нея", допълни той.

По повод намерението на Асен Василев да съди Йорданов за казани от него думи от парламентарната трибуна, бившият депутат от ИТН коментира: "За думите от трибуната бих го помолил да прочете чл. 69 от Конституцията."

Искът е заради това, че в края на юли зам.-председателят на "Има такъв народ" заяви от парламентарната трибуна, че в миналото бившият вече служебен министър Асен Василев е откраднал интелектуална собственост от фирма и е бил осъден за това.
 

Facebook logo
Бъдете с нас и във