Банкеръ Daily

Янаки Стоилов:

Има опасност да попаднем в конституционна инфлация

Напоследък има опасност да попаднем в конституционна инфлация, предупреди служебният министър на правосъдието Янаки Стоилов. Според него много хаотични идеи за промени идват от хора, които не могат да се справят с текущото управление. А Конституцията се превръща в универсално обяснение за неудачите, които изпитва обществото.

На форум под мотото "30 години Конституция" Стоилов заяви, че промените, касаещи съдебната власт, са нескончаем опит да повтаряме едно и също, което не дава резултат. По темата за хазарта например Конституцията не е предвидила държавен монопол. Но такива дейности възникнаха, посочи още правосъдният министър.

Според изследване на Българския институт за правни инициативи, който е организатор на форума, 70 на сто от хората смятат, че няма нужда от нова конституция. 30 на сто смятат, че има смисъл от свикване на Велико народно събрание и това би променило политическата ситуация. Един от всеки четирима няма мнение по темата. Но почти всички смятат, че тази тема се използва за говорене по политически цели.

Facebook logo
Бъдете с нас и във