Банкеръ Daily

Общество и политика

Има огромна дистанция между политическата класа и избирателите, твърди Слави Трифонов

„Социологическите проучвания са се компрометирали от години, важно е какво ще решат избирателите. Аз съм практичен човек, опирам се на факти, а не на емоции. Цялата ми политическа активност е свързана с един референдум, на който гласуваха 3,5 млн. души. Обещанията се превърнаха в нещо ежедневно, не съм се срещал с някой, който си държи на думата“. Това заяви пред БНР Слави Трифонов, който учреди през уикенда партията си с новото име „Има такъв народ“. Според него страхът трябва да отсъства от взаимоотношенията между политическите партии.

„Има огромна дистанция между цялата политическа класа и избирателите. Дистанцията се е задълбочила до нетърпимост през последните 30 години“, посочи шоуменът. Той допълни, че като избирател не е удовлетворен от това, което се случи с референдума и това мотивира неговите и на сценаристите му ходове, които са свързани със справедливостта и с това, което представлява пряката демокрация.

По думите на Слави Трифонов „на моменти президентът има логични ходове“. „Той много удобно влиза в битки, когато го касаят него, а когато касаят БСП, той става мил и тих. В личен план това не ми харесва... Той трябваше да наложи вето върху осемте лева партийна субсидия“, отбеляза шоуменът.

Трифонов смята, че при дълго време на незаконност, „когато се появи прокурор, който решава да действа по закон и е твърде активен, на нас ни изглежда странно“. „Всичко по закон е правилно. Всичко, което ще накара българинът да се чувства спокоен, е правилно… Който и да успее да въздаде справедливост, ще получи аплаузи от хората“, подчерта той.

По думите му всички „кръгове“ са се превърнали в един. "Този един кръг е съчетание между политици и бизнес и той се превръща в мафия. От една страна стои една политико-олигархична структура, от другата страна са хората“, посочи шоуменът.

Facebook logo
Бъдете с нас и във