Банкеръ Daily

Общество и политика

Има нужда от актуализация на бюджета, категоричен е Радев

Президентът Румен Радев заяви, че се надява антикризисните мерки, планирани от управляващите, да бъдат гласувани по-бързо в парламента, за да не се окажат закъснели. "Естествено, че има нужда от актуализация на бюджета. Всички намерения за антикризисни мерки трябва да минат през Народно събрание. Надявам се също така да видя устойчива управленска програма", добави той.

Държавният глава коментира и вчерашното поведение на депутата от ПП Христо Петров - Ицо Хазарта, който показа неприличен жест в пленарната зала и бе наказан със забележка. "Не става въпрос за жеста, а за цялостното поведение и отношение в Народното събрание. Нашите народните представители не трябва да забравят, че с всичките си действия те изразяват отношението си към българските граждани", изтъкна той.

По повод протеста на надзирателите президентът каза, че всеки има право да протестира, но зависи за какво и по какъв начин. "В момента всички професионални слоеве, всички, които вършат някаква дейност, имат своите основания да искат по-добри условия за работа. За мен е важно е да има диалог с управляващите”, уточни Радев.

Категорично в България няма ядрено оръжие, посочи държавният във връзка с изтребителите от САЩ. "Те идват тук най-вече, за да могат да водят съвместна тренировъчна дейност и да помагат за охрана на въздушното пространство", поясни той.

Facebook logo
Бъдете с нас и във