Банкеръ Daily

Руското посолство у нас:

Има непрестанни опити да се забие клин в руско-българския диалог

"В условията на усложняване на международната обстановка са очевидни "непрестанни" опити да се забие клин в руско-българския диалог и за пореден път да се демонизира нашата страна." Това написаха на страницата си във Фейсбук от посолството на Руската федерация у нас по повод днешната пресконференция на прокуратурата

От обвинението съобщиха, че е разкрита група за шпионаж у нас. Арестувани са двама военни по подозрение за изнасяне на класифицирана информация в полза на чужда държава - Русия.

"Според изявленията по време на днешния брифинг на Прокуратурата на Република България, разследването по отношение на задържаните на 18 март т.г. лица, обвиняеми в шпионаж в полза на чужда държава, още не е завършено. Разчитаме, че до решението на съда по това дело спекулациите относно уж причастността на Русия към разузнавателна дейност срещу интересите на България ще бъдат прекратени.

Изхождаме от това, че съдебното разследване ще бъде проведено на деполитизирована, безпристрастна и обективна основа в строго съответствие с нормите на българското и международното законодателство", допълват от руското посолство. 

Facebook logo
Бъдете с нас и във