Банкеръ Daily

Общество и политика

Има напредък в разговорите за Украйна

„Известен напредък“ беше постигнат по всички основни въпроси на вчерашната среща на външните министри на Русия, Германия, Франция и Украйна в Берлин, съобщи руското външно министерство.

„Беше договорено да се продължи диалогът в този формат“ – за изготвяне на конкретни предложения, които да бъдат представени на лидерите на Русия, Германия, Франция и Украйна.

"Беше постигнат консенсус за оказването на хуманитарна помощ, но нямаше напредък по въпросите за прекратяването на огъня и политическия процес", заяви днес в Москва руският външен министър Сергей Лавров, след срещата с колегите си от Германия, Франция и Украйна.

Прекратяването на огъня в Украйна трябва да бъде безусловно, а Киев продължава да поставя "размити условия", каза още Лавров.

"Разговорът между министрите за Украйна беше открит, трябва да се върнем към политическия процес, по някои точки беше постигнат напредък", съобщи от своя страна външният министър на Германия Франк-Валтер Щайнмайер след приключване на срещата.

„Разговорите в Берлин бяха сложни, нужни са много пъти по пет часа, за да се придвижим от място“, заяви пък първият дипломат на Украйна Павло Климкин в „Туитър“.

 

 

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във