Банкеръ Daily

Общество и политика

Има много възможности за компенсация на учебното съдържание

Не знаем колко ще продължи тази ситуация и затова никой не знае какво ще се случи със студентите и учениците. В момента има голямо изоставане и не е ясно какво ще стане с кандидатстудентската кампания и с матурите. Това каза пред bTV проф. Даниел Вълчев - декан на юридическия факултет на Софийския университет, по повод извънредното положение заради коронавируса.

Според него обаче правителството и другите институции трябва да кажат, че каквото и да се случи, родителите и децата трябва да бъдат спокойни. „Винаги има начин да се компенсира учебното съдържание, в крайна сметка българската ваканция е най-дългата в света, така че има много възможности“, увери той.

Проф. Вълчев обясни, че в света има три групи мерки - първо е социалната изолация. На второ място е да се правят масови тестове, и третото - да има достатъчно екипи, места в болниците и апарати за обдишване. Трябва да различаваме мерките за справяне с кризата и мерките за справяне с последиците от тази криза. „Дайте да се справим с кризата с общи усилия, а след това ще говорим дали някой е фалирал“, призова Вълчев.

Припомняме ви, че в условията на епидемиологичната обстановка в страната и удължаване на принудителната ваканция за училищата, издателствата „КЛЕТ България“ и „Просвета“ осигуряват напълно безплатен достъп до всички свои електронни ресурси, учебници и учебни материали.

Facebook logo
Бъдете с нас и във