Банкеръ Daily

Стефан Янев:

Има 10 или 15 личности, които разделят държавата

"Българският народ ни изпрати тук, в 48-ото Народно събрание, да търсим решения, а не да го занимаваме със себе си или да демонстрираме партиен егоцентризъм", това заяви лидерът на "Български възход" Стефан Янев при откриването на новия парламент.

Той бе категоричен, че трябва да се вземат решения, които са важни за българските граждани и българския бизнес - решения, свързани с кризите, инфлацията, цената на живота, бъдещето на децата и на държавата.  Според него, за да открие тези решения, бъдещата управленска коалиция  трябва да се концентрира върху три основни теми от обществения живот, защото те са структуроопределящи за функционирането на държавата - сигурност, справедливост и солидарност.

По думите на Янев, сигурността ни зависи както от политическите решения и политическото лидерство, което се определя от ефективността на държавните органи и структури, така и от ефективността на членството ни в съюзите, в които България е влязла и участва съвсем доброволно.

 "Посланието на Коалиция "Български възход“ е ясно – да се държим подобаващо, като правим ясни послания с авторитет и изправен гръбнак, за да сме полезни на себе си и съюзниците ни‘‘, категоричен бе лидерът на формацията. И дебело подчерта, че идеите за напускане на съюзите, демонстрациите на сляпо приемане на необмислени решения и декларативните мантри подвеждат не само съюзниците ни в ЕС и НАТО, но и нас самите.

Стефан Янев поясни, че за коалицията солидарността е израз и проява на основната ценност, която като граждани на Европейския съюз изповядваме - човекът и неговото добруване.

"Ние смятаме, че солидарността е и дълг към нашите майки и бащи, дали своя принос да се гради съвременна България, към техните достойни старини, дълг към децата на България, както и дълг към българския бизнес", подчерта още той. И отбеляза, че според "Български възход" бизнесът трябва да се превърне в партньор на политическата класа в търсене на ефективни решения, включително и на законодателни инициативи.

По думите на лидера на "Български възход", в обществото ни има 10 или 15 личности, които разделят държавата. Затова той подчерта, че коалицията ще работи за създаване на механизъм за одит на дейността на тези хора, който да завърши или с обвинение, или с унищожаване на злобата, която трови обществото ни.

Стефан Янев припомни клетвата, която депутатите произнесоха: "Във всичките си действия да се ръководя от интересите на народа..."

"Който работи в интерес на българския народ, на гражданското общество в България, е добре дошъл в лодката на "Български възход“ - заедно да плаваме срещу течението", завърши Стефан Янев в първото си официално изявление в от парламентарната трибуна на 48-ото Народно събрание.

Facebook logo
Бъдете с нас и във