Банкеръ Daily

Общество и политика

Илияна Йотова: С искането на оставка на Валери Симеонов имаме криза в кабинета

Вицепрезидентът Илияна Йотова заяви, че от политическа гледна точка с искането на оставка на Валери Симеонов има криза в правителството, в управляващия екип, както и в малката, така и в голямата коалиция. Вицепрезидентът беше в Бургас на международна конференция за борбата със сексуалното насилие.

"От една страна, има свалено доверие от една от партиите в председателя на парламентарната група, а от друга страна, от вчера има свалено доверие в един от лидерите на партия в управляващата коалиция и съответно кризи в управляващото мнозинство, но нека да оставим на парламента и на политическите партии да решат каква да бъде тяхната стъпка и как ще излязат от тази криза", обясни Йотова, цитирана от БНТ.

 "Каквото и да е решението на управляващата коалиция, каквото и да е решението на премиера Борисов, според мен тази оставка вече е част като присъда на българското общество. Много трудно оттук нататък господин Валери Симеонов ще защити каквото и да било свое решение или предложение след всичко, което се случи.", каза още тя. 

Facebook logo
Бъдете с нас и във