Банкеръ Daily

Общество и политика

Илиян Василев: Единственият начин Манолова да стане кмет е да се дистанцира от БСП

Планът на БСП да спечелят изборите в София с Мая Манолова, по аналогия с Радев, е ялов. Какво да очакваш от самозаблудени партийни анализатори. В момента в който БСП припознае и издигне Мая Манолова, тя е "убита". БСП е токсична партия. Ако в тандем със Слави я издигнат като независима, също има условности и то не малко. Това написа анализаторът Илиян Василев на страницата си във Фейсбук.

"В същност единственият начин Манолова да спечели е да се дистанцира от БСП, за да стигне до втори тур - там вече ще спечели срещу кандидат на ГЕРБ /ако е партиен/.
Аз си мисля, че десните имат шанс и то голям със силна и непартийна кандидатура. Но ако допуснат грешките от евроизборите нищо няма да стане. Ето сега пак разбирам, че ДСБ не искат предварителни избори, искат партиите да се разбират. И така ще мобилизират патийните ядра и толкова. А те не стигат за повече от "достойно" представяне.
ГЕРБ също имат ход, но не с Фандъкова, която беше употребена. С нейно съгласие.
Но трябва да е ясно - на втори тур, ГЕРБ ще видят размера на протестния вот, особено ако опонента е с по-широк профил. Много, много силно се заблуждават, че няма протестен вот. Ще ги измете", написа Василев.

Facebook logo
Бъдете с нас и във