Банкеръ Daily

Общество и политика

Илиян Василев: Цветанов този път победи Борисов

Като няма хляб, ще ядете пасти. Като няма реформи и промени, ще гледате сеири. Радев срещу Борисов, Делян Добрев срещу Елена Йончева и всякакви подобни фейк прояви, които да запълнят огромната празнина от съдържателни въпроси и процеси в управление. Жълтурщини или властова чалга. Това написа анализаторът и бивш посланик в Русия Илиян Василев на страницата си във Фейсбук.

В Парламента няма закони, но има незатихваща страст за политиканстване. Защото се приближиха плътно до границите на модела, в който съществуват.  Брежневски застой - като няма движение ще клатим влака за да създаваме впечатление, че се движим.
Застой, който маркетираме като сигурност. БСП изобщо не са опозиция защото съзнават, че Нинова и сие трудно ще продадат представата за себе си като чисти, бели или дори като желаещи да се променят. Всички корупционни схеми започват или по някакъв начин са свързани с БСП, днес просто тандемът Пеевски - Борисов е "на коня".

Сапунката "Делян Добрев" не ми е интересна за коментиране. Нито той е толкова значим или незаменим за ГЕРБ, нито това, в което го обвиняват е ограничено само до Хасково или до енергетиката. Проказата е системна. Просто ГЕРБ показаха, че ще се отбраняват агресивно срещу атаки от БСП, защото ако мине това с Делян може да се разплете чорапа и много посредствени хора могат да загубят своята значимост като ВИП - депутати, шефове, разпределители на ресурси и влияние. Местните олигарси си искат властта и привилегиите.
Просто кризата ще се задълбочи и стабилно ще се тресем от скандали и управенска чалга в отчаян стремеж да си продадат Путиновите "торти" - с нас стабилност, без нас страшно. Спасяват Делян, спасят себе си. Цветанов този път победи Борисов.

Facebook logo
Бъдете с нас и във