Банкеръ Daily

Общество и политика

Илиян Василев: Цачева се вози на машината на Цветанов

Харесва ли Ви тази България? Вече имате кандидат на ГЕРБ. Много ще и бъде трудно на Цецка Цачева. Вероятно отговаря на изискванията да се харесва в ляво, да работи за статуквото /Пеевски/ и да е приемлива и за националистите. Така коментира номинацията на председателя на Народното събрание Цецка Цачева политическият анализатор и бивш посланик в Русия Илиян Василев.

"Но.... Първо, само преди няколко седмици тя категорично отказа да се кандидатира за президент. Доверие с нацията и избирателите не се гради така. Ако веднъж е подвела хората, следващия път няма гаранция, че няма да го стори.
Второ, ще и припомнят всички гафове, които е направила. Някои от тях са безобидни, но някои са същностни, разкриват ценностна система - като този за разлика между обикновените хора и депутатите /почивките/.
Трето, от всички други възможности на ГЕРБ тя като, че ли има най-слаба лична харизма. Говори скучно, наизуст, без емоция. Просто никога не и се е налагало да се бори и състезава, да печели избори. А този е мажоритарен. Вози се на машината на Цветанов", написа Василев на страницата си във Фейсбук. 

Според него със сигурност ще я има и въздишката на разочарованието, че след 25 години преход ни предлагат за държавен глава член на БКП и партиен секретар.

"Не зная каква лустрация правиха, какви досиета разкриваха, но нещата са такива. Да не мислите, че в партийните организации и партийните секретари не е имало доноси, прекършени съдби и т.н. Питайте родителите си. Цецка Цачева ще бъде за Борисов това, което е Медведев за Путин. Забравете да си позволява изказвания като Пленвнелиев. Вие ще чакате да заеме позиция, тя ще съгласува и изчаква докато всички други са сторили това. За да не рискува. Особено по темата Русия. Но не можете да я вините - тя е типичен продукт на системата ГЕРБ - и като генезис, и като технология и като цел на съществуване", заяви Илиян Василев.

Facebook logo
Бъдете с нас и във