Банкеръ Daily

Общество и политика

Илиян Василев: Борисов може да си организира атентат и да го припише на Радев

Помолиха ме да коментирам "слуховете" че чуждестранни разузнавателни служби предупреждавали че Борисов можел сам да организира атентат срещу себе си. Първо, идеята че чуждите разузнавателни служби споделят с медии в България е наивно. По скоро тази новина е интуитивно съждение и предупреждение. Второ, има логика в тази хипотеза, защото очевидно Борисов губи инициативата и неизбежно ще падне от власт. Трябва му "атентат" или нещо значимо за да си върне контрола и да се изкара жертва на "тъмни" сили. Това написа на страницата си във Фейсбук анализаторът Илиян Василев. 

"Неговата способност да прави интриги е ненадмината. Помните как нахъскваше престъпните групировки една срещу друга за да докаже, че е супер главен секретар на МВР и се справя с престъпността. Повече виртуално разбира се и чрез "театри".
Този номер с "жертвата" има своите проекции в миналото, когато от трибуната от НС предупреждаваше че "чуждите служби" знаели че Доган му готви атентат. Беше фейк, но театъра свърши работа.
След това Цацаров спешно организира на "Пеевски" "снайперист" и заплаха за убийство, който го направи медийна жертва. Така се измести фокуса от Корпулентния и неговата ключова роля при атаката срещу КТБ.
Самият атентат срещу Доган се предполага че е организиран по подобни причини, не да го убият.
Има ли ресурс Борисов - вън от съмнение - службите винаги могат да му спретнат "неуспешен" атентат. След това да го припишат на всеки - на Путин, на Радев, на Доган, на Пеевски, на Христо Иванов /те нали ДБ са дежурни/, ох забравих Иван Костов. И разбира се на "луд" простестиращ, на клошар, рома, екстремист, терорист, чужди служби и т.н.
И така да оправдаят силовите акции и разправи на жандармерия и полицаи срещу протестиращите. Защото той няма друг ход - както вървят нещата е просто въпрос на време, не голямо в което да вдигне бялото знаме.
За съжаление не мога да изключа подобен сценарий. Това е неговия край, и този на ГЕРБ. Това не ви е Иван Костов или НДСВ да слязат с достойноство. Мутрите знаят, че повече власт няма да видят. И това са частни армии, охранители, милиардни потоци", коментира Василев.

Facebook logo
Бъдете с нас и във