Банкеръ Weekly

Общество и политика

Икономисти и инженери ще пишат законите

184 са мъжете, 56 са жените в състава на 44-ото НС. Най-много от тях са икономисти или финансисти - 65, едва 27 са юристите, сред тях е и Делян Пеевски. Лекарите са 18. Има и една бивша манекенка. Рекордно много са генералите - четирима, и журналистите - петима, като четирима са в БСП, а един - в ГЕРБ. Модата за военните в управлението пък започна с издигането на Румен Радев за президент. В ГЕРБ са вицеадмирал Пламен Манушев и бившият началник на отбраната ген. Константин Попов. Друг бивш шеф на отбраната – ген. Симеон Симеонов, е в ДПС, а БСП се "отчитат" с бригадния генерал Кольо Милев.

Освен най-много журналисти в БСП имат и най-много политолози - четирима от общо седмината на депутатските банки. Сред новите народни избраници има и археолог - от групата на “Обединените патриоти”, както и представител с диплома по застраховане - от партия “Воля”.

Инженерите и хората, които професионално са се занимавали със строителство, са 28. Най-много са в партията на Бойко Борисов (18), а втора в "класацията" е групата на "Обединените патриоти" (4). Всички останали групи имат по двама експерти в този сектор. Цвят прибавят спортисти, една актриса -­ Нона Йотова, и един футболист съдия.

Facebook logo
Бъдете с нас и във