Банкеръ Daily

Общество и политика

Идеята на ДБ за ротационно председателство не бе приета

След като доверието не може да се събере в една личност, то тогава нека властта да бъде разпределена. Не е предмет на консенсус образуване на мнозинство около нов вариант. Ние предложихме различни версии на ротационно председателство на НС, но това не беше прието", заяви в кулоарите на Народното събрание съпредседателят на "Демократична България" Христо Иванов.

От думите му стана ясно, че ще се изслушат правилата и ако по тях има някакви предложения, те ще бъдат обсъдени публично. "След като не може в една личност да се събере доверието в толкова разпарчетосан парламент, то да се разпредели упражняването на властта. Това не се възприе като база за консенсус. Затова влизаме в зала и всеки прави номинации отначало. Не е обсъждано ново удължаване на пленарното заседание", заяви още Иванов.

 Вече втори ден депутатите не могат да си изберат титулярен председател. "Продължаваме промяната" и ГЕРБ-СДС оттеглиха кандидатурите си, така че в "маратона" с предизвестен (засега) край, остават другите трима кандидати - Петър Петров ("Възраждане"), Йордан Цонев (ДПС) и Кристиян Вигенин - "БСП за България".

Facebook logo
Бъдете с нас и във