Банкеръ Daily

Общество и политика

Ицо Хазарта показа среден пръст на ГЕРБ-СДС

S 250 6002a319 020c 442c 9c80 1d015598cc35

Депутатът от "Продължаваме промяната" Христо Петров, известен като Ицо Хазарта, показа неприличен жест по време на пленарното заседание. Той направи това на фона на плакатите "Оставка", които държаха депутатите от ГЕРБ-СДС по време на изслушването на вицепремиера Калина Констанститнова. 

Петров беше забелязан от народния представител от ГЕРБ-СДС Маноил Манев, които поиска от председателстващия заседанието Мирослав Иванов да го санкционира.

"Опитвам се да бъда на нивото на старите ми колеги от ГЕРБ и се държа по техния начин. Благодаря за вниманието", заяви Петров пред журналисти в кулоарите на парламента.

Пореден ден на високо напрежение в Народното събрание. В парламента изслушват вицепремиера Калина Константинова за кризата с украинските бежанци. Предложението бе внесено от ГЕРБ-СДС. 

След като от опозицията демонстративно посрещнаха Константинова с плакати "Оставка", Христо Петров - Ицо Хазарта от "Продължаваме промяната" шашна с жест.

Депутатът от "Промяната" реши да покаже среден пръст на ПГ на ГЕРБ-СДС, докато излиза от зала. Минути преди това Петров реши, че ще си щракне и селфи с неприличния жест.

От опозицията поискаха наказание за Хазарта.

15 минути след скандала се оказа, че наказание "забележка" ще има, а самият Христо Петров заяви от трибуната:

"Извинявам се, ако някой се е почувствал обиден. Към хората, на които показах - това е най-малкото, което трябва да ви бъде показано."

"Вие не показахте среден пръст към ГЕРБ, а към 600 000 наши избиратели, от човек, който е зам.-председател на комисията по образование и член на култураната комисия в НС. Срам за българския парламентаризъм", коментира Десислава Атанасова в отговор. 

Припомняме, че депутатът от "Продължаваме промяната" Христо Петров (Ицо Хазарта) показа среден пръст на лидера на „Възраждане“ Костадин Костадинов през февруари.

Парламентът изслушва вицепремиера по ефективно управление Калина Константинова относно решението на правителството за прекратяване на плана за разселване на бежанци от Украйна.

Предложението за изслушване бе направено от парламентарната група на ГЕРБ-СДС. На 30 май вицепремиерът Константинова съобщи, че правителството прекратява интеграционния план за разселване на бежанци във вътрешността на страната. Във видеообръщение тя каза, че "закрилата е нещо, което се търси, а не се предлага".

С плакати "Оставка" депутати от ГЕРБ-СДС посрещнаха изказването на вицепремиера Константинова в НС.

Депутатите държаха надписите по време на отговорите от трибуна на Константинова. 

"Справихме се с предизвикателство, което България никога не е посрещала!", отговори на въпроси на депутатите вицепремиерът.

"Над 4000 украинци работят, над 300 украински деца посещават училище, а други над 1500 са подали заявления за новата учебна година", отчете се Константинова.

3000 украински бежанци вече са настанени в държавни бази. Други 12 000 са в хотели по новата програма на държавата, а под 500 души чакат настаняване в буферните центрове в Елхово и Сарафово, където няма да прекарат повече от 48 часа.

"Важно уточнение е, че бежанците престояват в буферните центрове до 48 часа. Бежанците, за които ГЕРБ отговаряше, живееха с месеци в буферни центрове с много по-лоши условия, така че не съм съгласна точно вие да търсите отговорност. Между 0% и 3% варира процентът на работещи бежанци, който ГЕРБ е постигнал, така че е ясно кой работи за интеграцията и кой не", заяви Калина Константинова. 

"Искам да се извиня на онези български и украински граждани, които са се почувствали засегнати от думите ми. Това не е била моята цел", каза още тя. 

Facebook logo
Бъдете с нас и във