Банкеръ Daily

Емил Димитров-Ревизоро:

Язовирите бяха празни, трета година не беше валяло

Личев (служебният министър на околната среда и водите Асен Личев – б.р.) твърдеше, че няма дефицит в екоминистерството, сега твърди, че има. Бюджетът е такъв, какъвто му е даден. Няма дефицит от 10 млн. лева. Не може да са ви дадени 100 млн. лева например, а на вас да ви трябват още 10 млн. лева за нещо и да казвате, че има дефицит.

Това каза пред БТВ бившият министър на околната среда и водите Емил Димитров - Ревизоро. 

По повод скандала с раздадените бонуси в Главна дирекция Оперативна програма "Околна среда" в Министерството на околната среда и водите (МОСВ) по време на управлението на Димитров, той заяви: "Давал съм на всички 107 служители. И г-н Личев е вземал това допълнително материално стимулиране, но сега е пенсионер с висока министерска заплата. Него го боли някой да не вземе повече пари от него".

Бившият екоминистър коментира и актуалната тема за язовирите. 

"Язовирите бяха празни, трета година не беше валяло. Ние спирахме водата за Варна, за да има за Бургас. Ако Варна има свои водоизточници, Бургас няма", заяви Димитров.

Той попита къде са местните кметове. "Миналата година не излизаха от кабинета ми, правиха стачки", каза Ревизоро. Това всичко се пише на гърба на президента, добави той.

По думите на Емил Димитров служебният екоминистър Асен Личев е върнал на работа служители на МОСВ, уволнени заради допуснато замърсяване при строежа на газопровода "Балкански поток". "Бащата разписва на сина си, синът разписва на баща си. Върнаха се и бащата, и синът", посочи Ревизоро.

Facebook logo
Бъдете с нас и във