Банкеръ Daily

Общество и политика

Янев скептичен за идеята служебният кабинет да стане редовен

Премиерът Стефан Янев нарече "екзотична" идеята служебният кабинет да остане на власт, но не я отхвърли напълно.

Той поясни, че едно такова предложение трябва да мине с гласуване през парламента. "Преди да се стигне до гласуване в парламента, предполагам, че трябва да се мине през едни много трудни преговори, които преди всичко ще бъдат преговори за коалиция, която да предложи нещо подобно. След това служебният кабинет е надпартиен, той е съставен от експерти и на тези хора не може да им се каже под строй: идете и свършете нещо. Това е един сложен въпрос, който не бих искал да коментирам, защото опира до свободната воля на всеки един министър от сегашния състав на кабинета", каза служебният министър-председател във Варна.

Той призова гражданите да бъдат търпеливи и спокойни и да оставят партиите да си свършат работата. Тяхната отговорност и конструктивизъм ще проличат надявам се в следващите дни, посочи Стефан Янев.

Според него ще се получи "конструктивен диалог".

"Така че нека да ги оставим да работят на спокойствие и да не даваме отстрани рецепти какво как трябва да се случи", каза премиерът.

Преди дни Мая Манолова от "Изправи се, мутри вън" призова която партия вземе мандата, да предложи служебният кабинет да стане редовен.

"Действията на служебното правителство са одобрени от българските граждани. Няма да е правителство на една партия, а ще бъде правителство на гражданите. Не искаме министерски постове, искаме промяната да се случва и моделът да бъде променен. Да има власт, която ще се заеме с решаването на проблемите на българските граждани", обясни Манолова. 

Facebook logo
Бъдете с нас и във