Банкеръ Daily

Общество и политика

Янев против да се предоставя оръжие на Украйна от инвентара ни

България е солидарна с ЕС и наложените санкции и помага на Украйна по отношение на бежанците. Въпросът с предоставянето на оръжие обаче има различни нюанси. В единия случай става въпрос за помощ от българската отбранителна промишленост и тук е крайно време да стане ясно, че България не може да предоставя от инвентара на българската армия.

Това обяви лидерът на "Български възход" ген. Стефан Янев и призна, че въпросът с войната и отношението на България към Украйна е основополагащ за някои политически сили.

От друга страна той изрази увереност, че в дългосрочен план България има нужда от дебат за промяна в Конституцията и по-конкретно по въпросите за държавното устройство. Според Янев в момента не е нито времето, нито мястото да се говори за промяна в Конституцията, при положение че България има нужда да реши система от кризи.

"Когато имаме спокойствие, тогава можем да пристъпим към дебат за промени в Конституцията. Не е сега моментът", призна Янев. Той бе категоричен, че концентрирането на власт в един център за вземане на решения не е отговор на проблема. Демокрация се лекува с повече демокрация, обобщи ген. Янев и определи като внушение твърденията, че "Български възход" е президентска партия. Като приоритет, по който той очаква да се намери бързо решение, бе темата за демографската катастрофа.

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във