Банкеръ Daily

Общество и политика

Янев потвърди, че е имало подслушване на опозиционни политици

Служебният министър-председател Стефан Янев потвърди, че е имало подслушване на опозиционни политици.

Янев направи изявлението в интервю за предаването "Панорама" на БНТ, откъс от което беше излъчен в новините на националната телевизия.

"По всички, вече излязоха в медийното пространство, отговорът е „Да“! Разбира се, в момента се извършват проверки. Когато се запознаем с техния резултат ще имаме и конкретно говорене. Категоричните факти могат да бъдат потвърдени в съда. Аз имам информация и чувам, и виждам това, което се изнася в медиите“, казва служебният премиер.

По думите му политици са подслушвани -  поне по всички твърдения, които излязоха в медийното пространство. Той смята, че проблемът с подслушванията е много сериозен и е свързан с насаждането на страх и контрол.

Според служебния премиер е "необходимо време, за да подредим държавата, след като заварихме хаос в държавната администрация".

"Непосилна задача за този кабинет, но ще поставим началото и се надявам тя да бъде доведена докрай от следващия кабинет", каза още Янев и отново подчерта, че неговият кабинет работи в интерес на хората и пред очите на хората, а критериите са прозрачност, професионализъм и почтеност.

Според него не става въпрос за ревизия на държавата, тъй като не може да има такава в рамките на два месеца, още повече, че подготовката на изборите е тежък процес, особено като има нови елементи в тях.

Служебният министър-председател подчерта, че приоритетът на правителството е функциониране на държавата, възстановяване от коронавирусната пандемия, възстановяване на икономиката и на основните социални системи в лицето на здравеопазването и образованието.

Стефан Янев смята, че трябва да има промени в начина за борба с пандемията и допълни, че неговото правителство работи по нова стратегия, която да управлява пандемията. По думите му правителството ще търси точния баланс между адекватни мерки срещу разпространението на заразата, ваксинацията и подпомагането на бизнеса.

"Здравните мерки да са адекватни, ваксинацията да продължи и да се положат усилия за възстановяването на българския бизнес с акцент върху малкия и средния бизнес", отбеляза служебният премиер в интервюто си за предаването "Панорама".

Обществото в скоро време ще бъде запознато и с новата икономическа стратегия, която се подготвя от правителството.

По повод съкращенията Янев обясни, че е застанал пред българските граждани и е обявил критериите за работа - почтеност, прозрачност и професионализъм.

На въпрос как ще докаже, че кабинетът работи за България, а не за президента, комуто предстоят избори, служебният премиер отговори: "Ще ме познаете по делата".

Той подчерта, че основната задача на ръководеното от него правителство е организацията на парламентарните избори, а не на президентските.

Facebook logo
Бъдете с нас и във