Банкеръ Daily

Общество и политика

Янев очаква отново да е служебен премиер

"Очаквам да съм министър-председател на следващото служебно правителство." Това заяви пред репортери служебният премиер Стефан Янев. "Нито 45-ото, нито 46-ото Народно събрание успя да излъчи правителство. Така че в изпълнение на Конституцията, президентът мисля, че вече е подписал указ, който ще влезе в сила от утре и съответно ще имаме ново служебно правителство", добави той. "Винаги трябва да очаквате промени", отговори Янев на въпрос дали ще има нови имена в служебното правителство.

"Основната задача на новото правителство ще бъде да произведе поредните избори. Ролята на служебния кабинет е да бъде еднакво отворен и отговорен към всички политически формации", каза Янев. "Дали ще има нови политически формации зависи от хората. Ако на гражданите им липсва нещо, то такива формации ще има", посочи още той.

"Свършихме прекалено много неща. Предвид политическата ситуация се наложи да извършим и нетипични за един служебен кабинет неща. Трябваше да взаимодействаме с парламента, за да внесем корекции в бюджетните актуализации", отчете премиерът. Той увери, че страната има наличен финансов ресурс, с който да се справи с предстоящите кризи.

По-късно днес Министерският съвет ще представи отчет на свършеното през изминалите месеци.

Facebook logo
Бъдете с нас и във