Банкеръ Daily

Общество и политика

Янев обеща да организира честни избори

Служебният премиер Стефан Янев

Оценката за служебния кабинет ще бъде дадена от българските граждани. Обществото е най-справедливият съдник. За себе си мога да заявя, че ще продължа да работя съвестно и отговорно в интерес на страната”. Това заяви Стефан Янев, минути след като за втори път бе назначен за служебен премиер. 

"Задълженията на новия служебен кабинет трябва да бъдат фокусирани върху организацията на честни и прозрачни избори. Държавата не може да си позволи да функционира в перманентна политическа криза. Нуждаем се от правителство, което да прави промени, да представя смислени политически идеи. Българските граждани заслужават това. Предстоят тежки месеци и ще е необходимо да се полагат още повече усилия”, каза още Янев на церемонията по обявяването на третия служебен кабинет на Румен Радев.

В новия служебен кабинет не участват Кирил Петков и Асен Василев, за които се очаква да започнат собствен политически проект. Министър-председател отново е Стефан Янев. Новият министър на финансите ще е Валери Белчев, а Даниела Везиева ще е министър на икономиката. Ще има и нов министър на транспорта - Христо Алексиев.

Facebook logo
Бъдете с нас и във