Банкеръ Daily

Общество и политика

Янаки Стоилов внесе пакет от законпроекти в Народното събрание

Служебният министър на правосъдието Янаки Стоилов внесе в Народното събрание пакет от проекти на нормативни актове, по които е необходимо да бъдат предприети своевременни действия, за да се избегнат финансови и други санкции срещу България.

Преобладаващата част от тях са в отговор на процедури за нарушения, образувани от Европейската комисия.

Други целят ефективно сътрудничество с Европейската прокуратура, а трети са свързани с регламентиране на новоизградени информационни системи за електронни административни услуги и достъп до правосъдие, за чието внедряване държавата се е обвързала с определени срокове.

Сред предложенията е и отпадането на възможността за предоставяне на българско гражданство срещу инвестиции, съобщават от правосъдното министерство.

От особена важност е тази промяна в законодателството за придобиването на българско гражданство, тъй като до сега предоставяното „инвестиционно“ гражданство подлага на риск националната сигурност и сигурността на ЕС.

Изготвените от министерството на правосъдието законопроекти са представени на народните представители в случай, че проявят интерес към тяхното използване и внасяне за разглеждане в Народното събрание.

Facebook logo
Бъдете с нас и във