Банкеръ Daily

Общество и политика

Янаки Стоилов се срещна с Иван Гешев

Министърът на правосъдието проф. Янаки Стоилов се срещна с главния прокурор Иван Гешев в Министерството на правосъдието, съобщиха от пресцентъра на ведомоството.

Двамата обсъдиха преминаването на Бюрото по защита от Прокуратурата към Министерството на правосъдието. „Най-важният въпрос е да продължи защитата на застрашените в наказателното производство лица без сътресения, произтичащи от преместването“обясни проф. Стоилов. Той допълни, че подзаконовата нормативна база и двустранните споразумения трябва да продължат да се прилагат и след влизането в сила на промените в Закона за защита на лица застрашени във връзка с наказателното производство. 

От двете институции ще бъдат излъчени представители, които ще изготвят приемо-предавателните протоколи за имуществото и документацията. „Необходимо е да се уточнят въпросите около статута на служителите“, каза още Стоилов.

Министърът изрази становище, че преместването на Бюрото по защита отново в Министерството на правосъдието няма да създаде затруднения по отношение охраната на главния прокурор, тъй като той има право на защита по Закона за Националната служба за охрана.

Facebook logo
Бъдете с нас и във