Банкеръ Daily

Общество и политика

Янаки Стоилов: ГЕРБ решават дали да има нови консултации с БСП

"За мен не е очевиден финалът на тези консултации. Да видим какви отстъпки ще направят другите политически сили. ГЕРБ носят най-голямата отговорност и затова имат най-големи права да настояват на едни или други решения", заяви пред бТВ участвалият в днешните консултации с ГЕРБ Янаки Стоилов от БСП. Той поясни, че след като получат отговорите на левицата по темите, по които имаме различия, от ГЕРБ ще решат дали да имат нови разговори със социалистите.

Стоилов повтори, че социалистите ще продължат да настояват за изпълнение на 12-те линии, представени в предизборната кампания.

„Ние не сме влезли с някаква предубеденост, но ние категорично отстояваме най-важните си ангажименти и сме готови в конструктивен план да търсим форми на тяхното осъществяване”, каза той и допълни, че различията с ГЕРБ са концептуални.

Социалистът отказа да коментира вътрешнопартийните процеси, които протичат в БСП и повтори официалните намерения за промяна в ръководството в „близко време”, обявени миналата седмица на пленума на столетницата.

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във