Банкеръ Daily

Общество и политика

И този парламент няма да е лек, предрече Ива Митева

"Този парламент няма да е по-лек от предишния. До момента, в който има кабинет и се осъществи мандата, ще бъде напрегнато. Осъзнавам, че дотогава предизборните страсти ще продължават." Това заяви пред репортери в парламента Ива Митева от "Има такъв народ", след като отново бе избрана за председател на Народното събрание.

Митева се надява, че в 46-ия парламент ще започне да се прилага правилникът, а народните представители ще спазват стриктно процедурите и няма да се сърдят, когато бъдат наказвани. "Винаги съм търсела консенсус с колегите и смятам, че такъв трябва да бъде намерен. В днешно време смятам, че по-актуалният девиз от „Съединението прави силата“ е "В единството е силата", добави тя.

Председателят на парламента обяви, че на председателски съвет ще постави въпроса за отмяната на лятната ваканция на депутатите, защото счита, че така е редно. 

На въпрос дали като председател на Народното събрание ще търси сред депутатите подкрепа за правителството на "Има такъв народ", Митева отговори: "Дотолкова, доколкото моите функции на председател на парламента го позволяват, ще търся подкрепа. Има много неща, които трябва да си кажем помежду си, включително за законодателната дейност на парламента."

Facebook logo
Бъдете с нас и във