Банкеръ Daily

Общество и политика

И това правителство на ГЕРБ няма да си изкара мандата, смята Стойнев

Това, че г-н Борисов не може да изкара един пълен мандат, не е проблем на БСП, а на ГЕРБ. Това заяви зам.-председателят на парламентарната група на БСП Драгомир Стойнев в сутрешния блок на Би Ти Ви.

„Всички знаем, че това правителство няма да си изкара мандата. Управляващото мнозинство от 4 партии имат подкрепа от 1.5 млн. души. БСП е една партия и има 1 млн. души“, допълни той.

Стойнев подчерта, че народът се изселва, младите не искат да сбъднат мечтите си тук, образованието ни е под всякаква критика, а в същото време ГЕРБ поставят като основен приоритет инфраструктурата. „Това е странно. Ние сме тези, които показваме грешките на управляващите, а те сами да преценят, че вече нямат място там“, каза още народният представител. Според него ГЕРБ са машина за гласуване, но когато говорим за политика, идеология и живота на хората, те са кръгла нула. Стойнев припомни колко манипулации се извършват в изборния ден и въпреки подадените сигнали, институциите често си затварят очите, защото натискът е огромен.

Драгомир Стойнев обясни, че определението „Шайка“ за ръководството на ГЕРБ е дадено от Антон Тодоров, който е най-големият привърженик на тази партия. „Той издаде книга с образите на ГЕРБ, които са като престъпна група. Антон Тодоров в тази книга е дал достатъчно доказателства и силно се надявам, че хората от ГЕРБ са си взели поука от това, което пише в книгата“, коментира той. Зам.-председателят на ПГ на „БСП за България“ като пример посочи и случая с ЧЕЗ, където никой не е разбрал откъде идва този български частен инвеститор. „Подадохме сигнали как се управлява всяка една българска община и област – ако не си близък до властта, не можеш да имаш обществени  поръчки. Ако не си член на ГЕРБ, не можеш да заемеш даден административен пост“, каза още той. 

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във