Банкеръ Daily

Общество и политика

И президентството отвори врати за гражданите

Президентът като обединител на нацията е призван да търси съгласие и консенсус по най-важните теми от дневния ред на нашето общество, заяви президентът Румен Радев при отваряне на вратите на президентството за обикновени граждани. Държавният глава лично посрещна първите гости в сградата. Събитието е част от инициативата Европейски дни на наследството – 2017 година.
Пред сградата се изви опашка от любопитни граждани.
Румен Радев посрещна млади и стари в Гербовата зала, където президентът посреща делегации на най-високо ниво. В нея държавният глава награждава с ордени и медали, удостоява с висше офицерско звание, представя и състава на служебните правителства, дава пресконференции.

"В този ден, който ни зарежда с много вяра, надежда и любов, за мен и моя екип е удоволствие да ви посрещна в президентската институция и да ви запознаем с уникалния интериор на тази сграда и основните функции на президента", обърна се Радев към посетителите.
Държавният глава отвори и вратите на своя кабинет за първите посетители.
Администрацията на президента се включва в инициативата Европейски дни на наследството – 2017 г. и отворя врати за граждани днес от 10.00 ч. до 16.00 часа.

Facebook logo
Бъдете с нас и във