Банкеръ Daily

Общество и политика

И от БСП няма да участват в днешните консултации на "Дондуков" 2

Представители на парламентарната група на "БСП за България" няма да се явят на днешните консултации при президента Румен Радев за съставяне на нов кабинет в рамките на на сегашното Народно събрание. От левицата трябваше да пристигнат на "Дондуков" 2 в 16.45 ч. "В момента тече второ четене на държавния бюджет, по който има направени десетки предложения. За нас е по-важен бюджетът, за да гарантираме увеличението на пенсиите, данъчните облекчения за младите семейства, помощта да земеделците, ваучерите за работниците, подкрепата за бизнеса и допълнителни средства за транспортния сектор. Ще участваме в консултации в друг ден, когато сме сигурни, че сме осигурили семействата и икономиката за следващите месеци", заявяват социалистите в официална позиция. 

По-рано от "Продължаваме промяната" също обявиха, че няма да могат да се включат в разговорите заради заседанието на бюджетната комисия в парламента, което се провежда по същото време. Те помолиха консултациите при Радев за съставянето на ново правителство в рамките на 47-мото Народно събрание да се отложат.

На срещата при държавния глава пристигнаха от ГЕРБ-СДС. Те вече обявиха, че ако им бъде връчен мандат за съставяне на правителство, ще го върнат възможно най-бързо. Целта е да започнат консултации за връчване на мандат на третата политическа сила по избор на президента.

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във