Банкеръ Daily

Цветан Цветанов:

И опозицията ще има председателски места в парламентарни комисии

Председателски места на парламентарни комисии ще получат и депутати от опозицията, увери пред бТВ зам.-шефът на партията и председател на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов и допълни, че подомна стъпка ще вдигне нивото на парламента. Според правилника на Народното събрание и парламентарната традиция ръководството на комисиите се поема от партиите, които са част от управляващото мнозинство.

„Партиите ще вземат комисии, които са важни за тях”, коментира Цветанов и увери, че няма да се стигне до ситуацията от миналия парламент, когато БСП дало само едно председателско място на ГЕРБ и то на комисията по вероизповеданията.

Цветанов определи като голяма тежест факта, че в Народното събрание ще работят лидерите на партии, сред които Михаил Миков, Радан Кънев, Волен Сидеров, Валери Симеонов и Красимир Каракачанов.

Той увери, че ще подкрепи идеята за спиране на новините на турски език по националната телевизия, за което настоява Патриотичният фронт и подчерта, че ГЕРБ ще държи ДПС извън властта.

Вторият в ГЕРБ бе категоричен, че не мечтае да се върне отново на министерския пост в МВР.

Facebook logo
Бъдете с нас и във