Банкеръ Daily

Корнелия Нинова:

И  новата опорна точка за Зарков и Стоилов няма да проработи

Виждам, че тръгва нова опорна точка. От Изпълнителното бюро били освободени Крум Зарков и Янаки Стоилов, защото са ми поискали оставката. Трябва да имаш доста развинтено въображение, за да сглобиш  такава манипулация.

Това заявява лидерът на БСП Корнелия Нинова в своя позиция по повод публикации в медиите, че Зарков и Стоилов са отстранени от тясното партийно ръководство, защото след катастрофалната загуба на 4 април единствени са се осмелили да поискат оставката на председателя. На заседанието на Бюрото тогава отговорността пое цялото ръководство, като подаде оставките си, но Нинова не го направи. Обяснението беше, че предстоят трудни месеци, преговори за съставяне на правителство и е може в такъв период партията да е без лидер. Беше изтъкнато и че Корнелия Нинова е избрана в пряк избор само преди няколко месеца от 80% от членовете на БСП.

"От членове на  Изпълнителното бюро са освободени  водачите на листи, които ще станат депутати - 7 души. Целта е да влязат нови хора от общинските организации от цялата страна, както сега влязоха от Шумен, Стара Загора, Враца, Смолян, Пловдив -  областта и града. Така във вземането на решенията ще участват повече членове на партията - едни в парламента, други в партийната работа. Колкото повече глави мислят, толкова по-правилни ще са решенията", написа още Нинова.

"Докато съм председател ще продължавам да давам възможност на повече социалисти да участват във формиране на политиките на партията. Очевидно това е проблем за задкулисието, което е свикнало да решава някъде в сенките, постоянно продуцира лъжи и манипулира обществото", категорична е лидерката на БСП.

Facebook logo
Бъдете с нас и във