Банкеръ Daily

Общество и политика

И ген. Атанас Атанасов подаде оставка

Сърдечно благодаря на хората, дали своя глас за "Демократична България", на кандидатите ни в листите, на доброволците и на всички активисти за всеотдайната и безкористна работа. Това написа във Фейсбук ген. Атанас Атанасов. 

По-рано днес и Христо Иванов също подаде оставка. Причината - слабите изборни резултати на ДБ, която по последни данни на ЦИК ще е шеста политическа сила с 5.92% от гласовете на избирателите. 

"Въпреки положените усилия резултата ни на тези избори е слаб, за което поемам личната си отговорност.

На основание чл 21, ал. 1 от Устава на ДСБ, след съгласуване с Националното ръководство на партията и провеждане на отчетно-изборна кампания в структурите, ще свикам Национално събрание на ДСБ за избор на Председател и Национално ръководство.

В трудни моменти като този е необходимо да се прояви устойчивост и национална отговорност. Заедно с другите лидери на "Демократична България" сме длъжни и ще защитим интересите на избирателите на обединението, което единствено е способно ефективно да отстоява каузите, които изповядваме. То трябва да бъде запазено и развито", пише още лидерът на ДСБ.

"Изказвам искрена благодарност на колегите от Председателския съвет на "Демократична България" за съвместната ни работа. За мен е чест да сме от един отбор!", завършва поста си Атанас Атанасов.

Facebook logo
Бъдете с нас и във